Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха 13 митничари и 3 граничари за контрабанда на цигари
31 Март 2015
Освен тях са задържани и седем контрабандисти и трима охранители

13 митничари и 3-ма гранични полицаи са арестувани на ГКПП "Капитан Андреево" за участие в контрабанден канал за цигари през България. Освен тях са задържани и  седем контрабандисти и трима охранители. Това съобщи в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов.

Схемата е започнала да се разплита в неделя, когато в склад в Пловдив е хванат турски ТИР с фалшиви български номера и контрабандни цигари. Арестувани за 72 часа са петимата наети товарачи, човекът, който ги е наел и шофьорът – турски гражданин. При прегледа на камерите на пункта „Капитан Андреево" е установен още един ТИР с фалшиви номера и нелегални цигари, който е хванат на ГКПП-то. Стоката само в двата камиона е оценена за близо 16 милиона лева.

Схемата е била - до границата на Турция с България ТИР-овете са били с документи, че превозват транзитни цигари през България. На входа на нашата страна на ГКПП „Капитан Андреево“ обаче, турските регистрационни номера били сменяни с български и са ползвани нов комплект документи, според които стоката е била бобини за текстилната промишленост. Има информация, че в последните месеци по тази схема са успели да преминат други 15 ТИР-а от Турция през България, посочи Георги Костов.

Апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов поясни, че камионите са минавали по време на дежурството на арестуваните митничари и гранични полицаи, те са в ареста за 24 часа, като е възможно не всички да са в схемата, посочи Даскалов. В момента в столицата тече специализирана полицейска операция за още съпричастни към този канал, посочи Георги Костов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.