Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кольо Парамов: Фалитът на КТБ е тенденциозно подготвен от управата на БНБ
31 Март 2015
Ясно е вече и чрез интервюто, а и преди това, че тези активи от 4,2 млрд. лева реално съществуват

Обезценката на активите на КТБ на 75-78%, някъде около 4,2 млрд. лева, е една абсолютна лъжа. Това имаше за цел да удовлетвори интересите на управителя на БНБ Иван Искров, който, на основание на тези оценки, да поиска фалита на КТБ. Това каза за БНР финансистът Кольо Парамов.

Фундаменталният въпрос, според Парамов, е как Висшият административен съд ще признае предложения фалит:

Ясно е вече и чрез интервюто, а и преди това, че тези активи реално съществуват. Това са пари на банката, вложени в тези активи, и главните свидетели, които "допринесоха“ за поискания фалит достатъчно неточно и тенденциозно са провалили замисъла като са ускорили процеса за фалиране на банката. Днес ние сме свидетели как капака на кутията на Пандора е леко отворен и до един месец ние ще получим информация тези 4,2 млрд. в кои предприятия се намират.

Въпросът за в бъдеще ще е можем ли да фалираме банката по такъв елементарен начин и ще си позволим ли да загубим още 4 млрд, смята финансистът:

По цялата тази подготовка, недостатъчно добре скалъпена и реализирана, някой ще трябва да отговаря и първият ще е управителят на БНБ Иван Искров. А всичко, което е било лансирано с живи пари от КТБ, къде се е разпиляло във времето и защо не е било отчетено от квесторите?

България не е правова държава. Ако беше правова държава, нямаше да се стигне до казуса КТБ. Това ще стане и с други банки, защото нашето право е противно на европейското, заяви адвокатът по банкови дела Веска Волева. Тази банка е била "изпусната“ от БНБ, а срещу Цветан Василев има умишлена атака:

Цялата атака е да се разграбят активите на банката. Цялата работа е банката да бъде източена от хора, които са близки до властта. А тези, които имат средства там, да не получат парите си, освен гарантираните влогове, но и те също много трудно се получават.

Заплахата за смъртта на Цветан Василев идва от България. Поръчката за убийството му е от тук, защото той няма врагове в чужбина. Това заяви адвокат Константин Симеонов, един от защитниците на банкера.

Аз съм депозирал молба като съм предложил на НС, в лицето на председателя на временната комисия по казуса КТБ г-жа Атанасова, да си изберат начина, по който ще си комуникират с него. Има технически начини, за да се осъществи връзка, но ми се струва, че никой не иска да го чуе.

Симеонов потвърди, че Василев е разпитван от сръбските власти заради заплахата за убийство. Той обаче не пожела да коментира дали са споменати конкретни имена, защото това е предмет следствена тайна.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.