Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Погнаха фирми на Цветан Василев
30 Март 2015
Данъчните вече наложиха запор на акциите и дяловете в БТК, "Дунарит", "Авионамс", "Гарб", НУРТС и "Фърст диджитал"

Националната агенция за приходите прави ревизия на фирми, свързани с банкера Цветан Василев. Не става въпрос само за 6 дружества, които белгиецът Пиер Луврие наскоро обяви, че купува от Василев за 1 евро. Данъчните вече наложиха запор на акциите и дяловете в БТК, "Дунарит", "Авионамс", "Гарб", НУРТС и "Фърст диджитал".

Ревизиите обаче текат от месеци в около 20 фирми, свързани с банкера, и ако се наложи, ще има още запори, за да не бъде ощетен бюджетът. Всички те са започнали по искане на прокуратурата и се провеждат в дружества, за които "има индикации", че са свързани с Василев, независимо дали собствениците се водят офшорки. Ако се наложи, данъчните ще искат удължаване на срока на ревизиите, за да се проучат щателно всички фирми, пише вестник "Преса".

Вчера министърът на културата Вежди Рашидов сравни възхода и падението на банката на Василев КТБ с отгледан в зоологическа градина слон, който бил застрелян. Темата бе коментирана и от председателя на финансовия надзор Стоян Мавродиев. Той заяви, че не се чувства отговорен за фалита на КТБ. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.