Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нови свлачища застрашиха детска градина, джамия и блок в Лъки
27 Март 2015
Досега не се е наложило евакуиране на децата. Целият скат се е свлякъл. Близо 40 коли земна маса са изнесени оттам за два дена
Много нови свлачища са се активизирали на територията на община Лъки. Това каза за Фокус кметът на общината Валентин Симеонов. Едното от свлачищата е над детска градина в град Лъки, каза Симеонов. Близо 40 коли земна маса са изнесени оттам за два дена. Целият скат се е свлякъл, уточни Симеонов. Досега не се е наложило евакуиране на децата, тъй като са предприети незабавни действия по разчистването. Но първият ден децата са изкарали на отопление с твърдо гориво, тъй като е било прекъснато електрозахранването. Вече е изготвен проект и документите са подадени в Областната управа и Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, каза Симеонов. Там ще са нужни около 220 000 лева. В Лъки се е образувало и срутище тези дни, което заплашва джамия и жилищен блок с 24 семейства, каза Симеонов. Там също се подготвя проект. Ще са нужни около 250 000 лева. 3Единият ъгъл на храма е във въздуха, там са преустановени всякакви обреди, не се допускат хора. Блокът пък е в съседство с джамията, той е с обратен наклон е и всеки момент може да падне. Хората засега не са евакуирани. Пътят, който свързва общена Лъки с областния център Пловдив също е в много лошо състояние, каза Симеонов. От Юговско ханче нагоре има много свлачища и пропадания на пътя. Има опасност от цялостното му откъсване. Жителите на общината се молят да не вали в събота и неделя, тъй като обстановката още ще се усложни. Обходният път е с над 120 км по дълъг.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.