Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
РБ предложи Иван Иванов за председател на КЕВР
25 Март 2015
Иван Иванов е самостоятелна кандидатура на РБ, а не съвместна с ГЕРБ

Реформаторският блок е издигнал кандидатурата на Иван Иванов за председател на Комисията по енергийно и водно регулиране.

Това потвърди пред журналисти в Народното събрание депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

Димитров заяви, че Иван Иванов е самостоятелна кандидатура на РБ, а не съвместна с ГЕРБ. От името на ГЕРБ бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" и настоящ депутат Валентин Николов обяви, че партията му има две кандидатури за шеф на КЕВР, но засега отказа да съобщи техните имена.

"Иван Иванов е човек със сериозен авторитет и много опит като преподавател и колега в парламента, човек с безупречна репутация. Такъв председател не сме имали, дано да бъде избран", каза Мартин Димитров.

На въпрос дали е търсено съгласие от ГЕРБ да подкрепят кандидатурата на Иванов той отговори, че "Иванов е толкова качествена кандидатура, че много хора ще го подкрепят" и изрази надежди, че ГЕРБ ще бъдат сред тях.

Запитан каква е възможността ГЕРБ да подкрепят кандидата на РБ Валентин Николов обясни, че решението ще бъде взето след изслушване на всички кандидати. "Ние имаме двама кандидати, които сме предложили, но ще търсим консенсус във връзка с председателя и няма да налагаме мнение. Спрели сме така, че всички партии да имат квотен принцип и да има консенсус във връзка с комисията", добави той. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.