Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кънев: Борисов е прав за ниската дисциплина на депутатите
5 Март 2015
Време беше някой да го каже на толкова високо ниво, за да го чуят всички

Бойко Борисов е прав за ниската дисциплина на депутатите от Реформаторския блок. Време беше някой да го каже на толкова високо ниво, за да го чуят всички. Това признание направи съпредседателят на групата на Реформаторския блок Радан Кънев.

Слабата дисциплина на част от депутатите е факт - това е истината, а истината трябва да се казва, подчерта Кънев. За пример той даде вчерашното гласуване по промените в Кодекса за социално осигуряване, предложени от БСП. Те бяха приети на първо гласуване, но при прегласуване с едва два гласа бяха отхвърлени. Кънев призна, че при първото гласуване е имало 14 депутати от РБ, а при второто - само 15 и то при важно гласуване, зад което стоят само ГЕРБ и РБ.

Предварително знаехме, че ще има проблеми в мнозинството. При изготвянето на програмната декларация беше ясно, че по някои въпроси има несъгласие. Това се отнася особено за Патриотичния фронт и АБВ и в съвсем незначителна степен за Реформаторския блок, каза Кънев, след което се съгласи със забележката на премиера за дисциплината.

По-рано днес Радан Кънев обяви, че снощи е имал среща с премиера Бойко Борисов, а след като премиерът съобщи предложението си за нов силов министър Кънев призна, че е знаел за Румяна Бъчварова от снощи. Кънев благодари на Бъчварова, че се е съгласила, защото по време на разговора между Кънев и Борисов не е било сигурно, че тя ще е съгласна. "Това е много силен знак за политическата отговорност на ГЕРБ", каза Кънев и посочи, че е крайно време България да има жена вътрешен министър.

Кънев посочи, че не е имало преговори за Бъчварова - тя си е била предложение на ГЕРБ, а единственият ангажимент на Борисов е бил да предложи човек, който не е в сътрудничество на ДПС и модела "Кой". Все още не са коментирани имена за главен секретар на МВР и председател на ДАНС, каза Кънев. Запитан как е склонил да им поиска оставките Кънев каза, че първоначално премиерът е бил на мнение, че те трябва да останат в името на стабилността. "Вчера той се увери сам, че тяхното оставане поражда нестабилност, а не обратното", посочи Кънев. По-рано обаче Борисов обяви, че това решение е буквално "принуда".

Запитан на какво се дължат похвалите му към Борисов в последно време Радан Кънев каза, че причината е "успешният диалог". "По време на всички тези разговори виждам една способност да се отстъпва, да се чува чуждо мнение, която преди я нямаше в него", каза Кънев. На констатацията на БГНЕС, че досега няколко пъти "добрият диалог" се случва постфактум Кънев отвърна с усмивка, че това е защото все още управляващите не са се научили да работят в коалиция, но това се случва постоянно. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.