Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдивският апелативен съд увеличи присъдата на убиеца на Паоло
5 Март 2015
Георги Сапунджиев на 02.06.2014 г. в гр. Стара Загора с „Ленд Ровър Дискавъри” уби 4-годишния Паоло на пешеходна пътека
Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Старозагорския окръжен съд, с която на подсъдимия Георги Сапунджиев е било наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да се управлява МПС за срок от пет години, съобщиха от преслужбата на съда. Вместо това съдът постанови наказание от шест години лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да се управлява МПС за срок осем години. Апелативният съд призна Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение за по тежко престъпление, а именно, че на 02.06.2014 г. в гр. Стара Загора при управление на МПС „Ленд Ровър Дискавъри” е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишния Паоло Иванов, като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл.343 ал.3 от Наказателния кодекс.
 
За да приеме това обвинение за установено, съдът се позова на събраните по делото доказателства, от които е видно, че след първоначалния удар с пострадалото дете, подсъдимият изобщо не е реагирал и не е преустановил движението си, като в резултат на това е продължил напред и е прегазил детето на пешеходна пътека.
 
Според становището на експертите по делото, ако подсъдимият е реагирал на първоначалния удар със задействане на спирачките, не би се стигнало до влачене на велосипеда и детето и прегазването му на пешеходна пътека.
 
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15 –дневен срок.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.