Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ДВ обнародва ратификацията за дълга от 16 млрд. лв
27 Февруари 2015
Президентът вече обяви, че вето няма да има, въпреки настояването на БСП

Държавен вестник обнародва закона за ратификацията на договора за дълга от 16 млрд. лева, но не и останалите договори. В броя от 27 февруари на Държавен вестник е обнародван закона за ратификацията за тегленето на нов дълг в размер 8 млрд. евро, подкрепен само преди два дни с гласовете на 161 депутати от ГЕРБ, РБ, ДПС, АБВ и БДЦ.

Президентският указ за обнародване е издаден от Росен Плевнелиев още на 25 февруари. Президентът вече обяви, че вето няма да има, въпреки настояването на БСП.

Народният представител от левицата Мая Манолова призова от парламентарната трибуна в Народното събрание, че Цецка Цачева да направи необходимото, за да бъдат обнародвани и договорите с агентите. Манолова обясни, че когато става дума за международен договор за поемане на задължения от 16 млрд. лева, които ще натоварят българските семейства за години наред, те имат право да знаят колко ще се плати на дилърите, които са адвокатските кантори, какви комисионни ще получат и т.н.

От БСП настояват всички тези договори да бъдат обнародвани, за да могат да сезират Конституционния съд, тъй като в момента това не е възможно. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.