Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бедствено положение е обявено в община Смолян
1 Февруари 2015

Бедствено положение обяви община Смолян. Заради продължаващите валежи река Черна излезе от коритото си на няколко места в града, съобщи за БНР областният управител Недялко Славов:

На този етап сериозните проблеми са единствено в община Смолян, така че няма да свикваме Областния кризисен щаб. От наша страна подготвяме искаме до щаба на българската армия, за да помолим личния състав на поделението да се включи в пълненето на чували и в правенето на диги. Постъпват постоянно сигнали за свлачища, за срутвания по пътищата. Имаме сигнал от община Рудозем, че е прекъснат пътят към село Оглед и там нивото на река Арда се е вдигнало някъде с около три метра. Прелива язовир "Златоград" с около 30 см. Ситуацията е притеснителна главно в община Смолян.

Мобилизирани са всички институции в града, за да не се допусне наводение и опасност за хората. Подбно количество дъжд се изля през 2005 година на 5 срещу 6 август - 218 л на кв метър. Тогава нанесените щети след пороите в общината бяха за 14 млн лв., имаше и жертви в Смолян и Чепеларе.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.