Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вечерен час за всички бежански центрове в България
30 Януари 2015
Тава съобщи директорът на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Заповедта влиза в сила вероятно от 2-ри февруари

От следващата седмица ще бъде въведен вечерен час във всички бежански центрове в България. Тава съобщи директорът на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Заповедта влиза в сила вероятно още от 2-ри февруари и ще важи за всички центрове в страната, обясни Казаков. Бежанците трябва да се контролират и, ако трябва, ще се преброяват, каза той:

Не е срамно, защото ние трябва да имаме отчет на хората, които са в центровете. Някои от тях напускат, нови идват. Пълен отчет в центровете по държави, по брой на хора, по настаняване, деца, всичко, както сега правим, и това ще продължи да се прави. Това изисква една дисциплина.

Вечерен час беше въведен още в първия мандат на Никола Казаков. Тогава ограничението за чуждите граждани беше 20.00 часа през зимата и 22.00 часа през лятото. Сега ще бъде същото:

Имаше отначало жалби, оплаквания, но направихме няколко срещи с бежанците. Тогава все още го нямаше този център в Харманли – големия.  Бяха в "Овча купел", в село Баня и в Пъстрогор. Определено се спазваха. Това е добре за тях. И друго има - когато се спазва вечерният час и когато охраната има във функционалните си задължения да провери по стаите, получаваше се  някой път - това не го крия - че външни хора влизаха и се настаняваха при тези, които имат право да се настаняват.  Ние носим отговорност за тези хора, които са настанени, а всеки един външен човек трябва да го знаем кой е, що е, как е, защо е. Да, ще има вечерен час, казвам ви го.

Казаков заяви, че не знае защо вечерният час е отпаднал, но сега ще бъде въведен отново.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.