Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" разполага с над 1 млрд. лева
29 Януари 2015
Приоритет на програмата е и добрата подготовка на учителските кадри

За научни изследвания са предвидени най-много европейски пари по новата оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Сумата до 2020-а година е 560 милиона лева, обяви заместник-министърът на образованието Николай Денков.

Други цели на програмата, която е с бюджет 1,37 млрд. лв., са намаляване броя на отпадащите ученици до 11%, както и увеличаване на завършилите висше образование до 36% на сто от хората между 30- и 34-годишна възраст. Едва 5% от ромите у нас стигат до висше образование, каза професор Денков. Той обясни какво могат да получат училищата:

Ако училището има нужда от средства, с които то ще може да улесни достъпа до образование на деца със специални образователни потребности, от малцинства, деца на бежанци, и то кандидатства за това нещо, ще получи средства специално за тази цел. Когато в програмата "Региони в растеж" има достатъчно средства, за да се поднови сграда, да се подготви сградата, но няма средства за оборудване на училището, това може да стане по нашата оперативна програма. Единственото, с което трябва да се внимава, е да няма двойно финансиране.

Приоритет на програмата е и добрата подготовка на учителските кадри.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.