Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Проф. Огнян Хаджийски е медик на годината
28 Януари 2015
Винаги, когато съм говорил с пациентите, съм казвал истината в очите и винаги съм си мислел, че ние, лекарите също може да бъдем пациенти

Тази вечер проф. Огнян Хаджийски - началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов" ще получи наградата "Медик на годината" за 2014-а, която вестник "Форум Медикус" ще връчи за 24-ти път.

Той започва професионалния си път в болницата в Габрово. Връща се в София през 1977-а година и започва работа в "Пирогов".

Казва, че спешната болница го е направила и човек, и лекар.

"Пирогов" направи много за мен. Даде ми много неща. Взе ми много години, почти 40 години, прекарани в болницата, но аз ги считам не като взети, а като дадени, каза в предаването "Хоризонт до обед" проф. Огнян Хаджийски часове преди да получи наградата "Медик на годината".

Аз съм прям човек. Винаги, когато съм говорил с пациентите, съм казвал истината в очите и винаги съм си мислел, че ние, лекарите също може да бъдем пациенти. Бих искал като евентуален пациент да се отнасят с мен така, както аз сега се отнасям с моите пациенти. Грижата, топлотата, човешките отношения не бива да се забравят. Колкото и да плюят лекарите, колкото и да скачат да ни бият, аз мисля, че човек не трябва да забравя каква хуманна професия е поел, работи с нея. Хората не бива да ги гледат нито като портмонета, нито като клинична пътека. За мен всички сме равни, смята проф. Хаджийски.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.