Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ДКЕВР: "Енерго Про" е спазила правилата за отчитане на тока
28 Януари 2015
Председателят на регулатора Светла Тодорова обаче постави под въпрос доколко морални са действията на дружеството

Компанията "Енерго Про" формално е спазила правилата за отчитане на тока, заявиха от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. В същото време председателят на регулатора Светла Тодорова постави под въпрос доколко морални са действията на дружеството, което издаде две фактури с един и същи срок на 5 на сто от клиентите си.

До дни в ДКЕВР ще са готови с резултатите от проверките на начина, по който енергидружествата отчитат клиентите си. Към момента обаче няма индикации за извършено нарушение от страна на "Енерго про", обясни Светла Тодорова:  Ще се произнесем по топва дали могат да бъдат наложени някакви санкции след като разгледаме всички обстоятелства, които в момента изглежда, че са в тяхна полза.

Тодорова обаче вижда проблем, е първоначално падежът за двете издадени фактури от "Енерго про" е бил един и същ: Трябва да бъде изследвано дали е софтуерен проблем и ако е такъв, той да бъде коригиран.

Според Светла Тодорова на електроразпределителните дружества трябва да бъде дадена допълнителна гъвкавост при отчитането на електромерите: Сега, когато си подадат заявленията за цени, в тях е възможно да бъде написано "Допълнителни разходи за отчитане".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
28 Jan, 2015 | 14:52

Пука им на ДКЕВР за хората


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.