Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мария Капон: Безумната корупция и организираната престъпност изискват война
28 Януари 2015
Наивни са коментарите, че сме очаквали по-лош доклад и той, слава Богу, не се оказал такъв

Докладът на Европейската комисия по глава "Правосъдие и вътрешен ред" дава на всички, които са на власт знак, но и препоръки какво трябва да се случи в съдебната система, за да пристъпим напред в тази затлачена с години сфера.

Насърчителните думи за министъра на правосъдието и главния прокурор са преди всичко персонална оценка, а не информация за случващи се промени. Наивни са коментарите, че сме очаквали по-лош доклад и той, слава Богу, не се оказал такъв и, че видите ли още сме заедно с Румъния, сякаш проблемите на съседите ни радват и успокояват, че не сме сами.

Безумната корупция и организираната престъпност изискват война, в което е впрегнато цялото обществено усилие и властта знае това. С риск да повторя изказването си от 2008 година, когато се смяташе, че до една-две години мониторингът ще отпадне, тази война си има име и подход. Нарича се операция "Чисти ръце" по всички етажи на властта, включително съдебната.

Докато България не се довери на водачи, готови да поведат тази война, ще си четем докладите и ще тънем в корупция, лъжа и мизерия. Всичко е в нашите ръце, а не в Брюксел. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.