Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Фекални води се изливат през плажната ивица в морето край Варна
26 Януари 2015
Явно заради спукана канализация, живущите са прокопали канал, който минава покрай канализацията и така мръсните води изтичат директно в морето

Фекални води от хотели и вили се изливат на крайбрежната алея и от там през плажната ивица се вливат във водите на Черно море на плаж Кабакум край Варна. Явно заради спукана канализация, живущите там са прокопали канал, който минава покрай канализацията и така мръсните води изтичат директно в морето.

Проблемът с канализацията е един от основните за цялото Северно Черноморие, което през последните 15 години се превърна в своеобразна строителна площадка. Интензивното строителство на луксозни хотели и вили започва от Варна и се вие на север чак до курорта Златни пясъци. Почти не остана незастроен парцел. Но създаването на необходимата инфраструктура се движи с далеч по-бавни темпове, не смогвайки да задоволи нуждата на собствениците.

Липсата на стратегия и контрол или по-точно липсата на държава, която в случая се представлява от общинските власти, създават условия за тежки екологични проблеми. А те на свой ред са благоприятна хранителна среда за появата на природни бедствия, като наводнението в началото на лятото на 2014 г., отнело живота на над 10 варненци. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.