Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Рестарт и по второто дело срещу Цветан Цветанов – за длъжностно присвояване
26 Януари 2015

В Софийския апелативен съд започва делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за длъжностно присвояване. То, както и другите две дела срещу него, беше спряно за повече от два месеца заради имунитета му след изборите за 43-тото Народно събрание, припомня БНР.

В края на май миналата година Софийският градски съд оправда Цветан Цветанов за това, че като министър на вътрешните работи е разпоредил да бъдат изплатени близо 50 хиляди лева – средства от отпуски, обезщетения на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров. Той получил парите, въпреки че бил с обвинения за рекет и в Ловешкия арест.

След присъдата "невинен" Цветан Цветанов коментира, че е бил сигурен в това, че българският съд не може да осъди невинен човек. Само три дни по-късно, когато друг съдебен състав го призна за виновен за престъпление срещу правосъдието, бившият вътрешен министър обвини съда в зависимост. По това дело прокуратурата поиска от Апелативния съд да потвърди 4-годишната ефективна присъда на бившия МВР шеф.

Днес държавното обвинение ще иска и по настоящото дело апелативните съдии да заменят оправдателната присъда с осъдителна. Дали и този процес ще приключи в рамките на часове, ще зависи от поведението на страните в него.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.