Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Автомобилите вече няма да се регистрират в общините
22 Декември 2014
Това задължение ще отпадне от 1-ви януари, след като бъде въведена единната информационна система между МВР и общините
Автомобилите вече няма да се регистрират с декларация от собствениците в съответната община. Това задължение ще отпадне от 1-ви януари, след като бъде въведена единната информационна система между МВР и общините. Чрез софтуера за автоматично регистриране на автомобилите, разработен от Министерството на финансите, ще бъде преустановена практиката на укриване на данъци при придобиването на нови автомобили, а собствениците ще бъдат улеснени при данъчната регистрация на автомобила. 

Повече от 200 общини вече използват софтуера, включително и Столичната община. В областите София-град, Пловдив и Велико Търново пилотно е внедрена услуга за ежедневно получаване на данни за регистрирани и снети от регистрация автомобили от КАТ към централизираната система във финансовото министерство и непосредственото й предоставяне на службите за „Местни данъци и такси" в общините. До края на тази година услугата ще бъде предоставена на всички общини, които ползват софтуера на министерството. 

В ход е и пилотно тестване на услуга за предоставяне на данни от общините в Министерството на финансите, която ще даде възможност за онлайн проверка за неправомерно ползване на данъчни облекчения в повече от една община. Централизацията на информацията ще позволи преглед на задълженията на данъчно задължените лица във всички общини, което ще елиминира възможността да се ползват многократно облекченията, като например за регистрирано основно жилище.

Министерството на финансите планира внедряването на възможности за онлайн подаване на декларации за придобити имоти, и обработка и връщане на отговор до подателя.  


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.