Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пак взрив в завод за боеприпаси - пак загинали
19 Декември 2014

Взрив е избухнал в производствена база за пиротехнически изделия на фирма "Балиста" в района на Мъглиж и завода на "Арсенал". Трима души са пострадали, а един е загинал, съобщи БНР, позовавайки се на главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

В 11.27 е получен сигнал за инцидент в участък за изработка и монтаж на пиротехнически изделия, ловни патрони за гладкоцевни оръжия в град Мъглиж, собственост на търговското дружество "Балиста", и вероятно се касае за технологичен взрив. На практика, след като е получен сигналът, патрули на охранителна полиция, вече структури и колеги от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", вземат отношение. Хората са евакуирани, районът е отцепен. Осигурява се вече извозването на лицата, които са работили в завода, с тях ще работят психолози. Там, където е необходимо, мястото се запазва с цел първоначално осигуряване на всички мерки за безопасност и чакаме организация от страна на прокуратурата за възлагане или провеждане от тяхна страна на първоначалните процесуално следствени действия. Според информацията, с която разполагам към момента, се касае за три пострадали лица и един загинал, заяви за "Хоризонт", главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пътува към района на взрива.

За "Хоризонт" кметът на община Мъглиж Господин Господинов съобщи, че инцидентът е станал в цех на фирма "Балиста", която произвежда ловни муниции. Според пресцентъра на областната дирекция на МВР има двама пострадали и един затрупан работник. Кметът на Мъглиж се позова на неофициални източници, според които има един загинал и двама ранени. Районът е отцепен от екипи на полицията и противопожарната служба, които извършват обезопасяване на мястото на инцидента.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.