Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Шивачки на армията от Калофер на бунт
19 Декември 2014
Причината е голяма поръчка за армейски униформи, които ще шие частна фирма

Протест за днес в 12 часа обявиха работниците и служителите на Интендантско обслужване- клон Калофер, след като голяма поръчка за армейски униформи е била спечелена от частна фирма.

Според измененията на Закона за обществените поръчки, Министерството на отбраната като принципал на Интендантско обслужване ЕАД може да възлага пряко на своите предприятие поръчки. Вместо да го възложи на калоферския клон, който шие униформи и за чужди армии, то лансира частна фирма. Поръчката е на стойност близо 4 млн. лв. и е важна за Калофер. Синдикатите са сезирали с писма Министерството на отбраната, премиера и Народното събрание.

Калоферските шивачки обличат полицаи и военни от Белгия, Франция, Италия, Кувейт, но поръчките оттам са за малки серии и се работи на ишлеме. Затова те настояват поръчките от Министерството на отбраната да бъдат възлагани директно на предприятието, създадено с тази цел. Кметът на Калофер Румен Спасов е поискал разговор с премиера за този проблем. Днешният протест предвижда блокада на пътя София- Бургас на изхода на Калофер в посока Казанлък.В последните години шивачките няколко пъти излизаха на протест заради забавени заплати./БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.