Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ДБГ иска преразглеждане на възнагражденията в "Южен поток България"
17 Декември 2014

Във връзка с информацията, публикувана в различни медии в последните дни, за скандално високи възнаграждения в компанията „Южен поток България“ АД, „Движение България на гражданите“ се обявява за незабавни мерки, както следва:

1.    БЕХ да предприеме действия за свикване на Общо събрание на „Южен поток България” АД с цел преразглеждане възнагражденията на ръководството на дружеството и разглеждане на действащите договори.
2.    Започване на незабавна проверка на дружеството от Държавната финансова инспекция, като призоваваме министъра на финансите на базата на информацията, с която разполага, да сезира АДФИ.

С оглед на факта, че „Южен поток България” АД е дружество, в което равни дялове по 50 % имат БЕХ и Газпром, призоваваме министъра на енергетиката като принципал да предприеме действия по посочените мерки.

От името на ДБГ отправяме покана към министъра на енергетиката на изслушване в Парламентарната група на Реформаторския блок по казуса с размера на възнагражденията на ръководството на „Южен поток България“ АД.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.