Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цветанов пак при подслушванията
27 Ноември 2014
Цветанов ще бъде член на комисията за контрол над службите и използването на специални разузнавателни средства
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, станал известен с незаконното подслушване, отново хваща микрофон и слушалки.

Сегашният председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов ще бъде член на комисията за контрол над службите и използването на специални разузнавателни средства.

Бившият вътрешен министър бе осъден на 4 години затвор на първа инстанция от Софийския градски съд заради това, че е отказал прилагането на СРС върху бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Срещу Цветанов се водят още две дела, като едно от тях е именно за незаконни подслушвания по време на неговия мандат като министър.

За председател на комисията за контрол над службите и използването на СРС бе избран друг депутат от ГЕРБ - Димитър Лазаров, а управляващите имат и един зам.-председател на тази комисия в лицето на Пламен Нунев. ГЕРБ имат общо 7 от 20 члена на комисията, която по традиция провежда своите заседания при закрити врати. Другите двама зам-председатели са Валентин Касабов от Патриотичния фронт и Димитър Дъбов от БСП.

Още със структуриране на тази комисия по време на гласуването на парламентарен правилник в Народното събрание се заформи скандал, тъй като за първи път тя ще се формира на пропорционален, а не а паритетен принцип. По този начин най-голямата парламентарната група в лицето на ГЕРБ на практика ще има мнозинство.

Промяната в определянето на състава на комисията бе атакувана остро от опозицията, но по никакъв начин не бе аргументирана и защитена от представителите на ГЕРБ и останалите партии от управляващото мнозинство. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.