Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Осъден дилър на гласове в Русе
26 Ноември 2014

Дилър на гласове за ДПС и "Атака" бе осъден на пробация от две години и четири месеца, съобщава БНР. Това е единственият установен случай на търговия с вот в Русе.  ЗЗ-годишният Тодор Далакмански многократно е осъждан, но на 6-и октомври тази година бе задържан след сигнал за купуване и продаване на гласове. Самият той е направил самопризнание и това му донесе щадящата присъда от пробация и 200 часа общественополезен труд за срок от 2 години.

Далакмански е засечен да предлага пари срещу гласуване в седмицата преди вота на 5-и октомври. Три от шестте уговорки били да се пусне бюлетина за "Атака", 2 – за ДПС и 1 за Зелените. При всички цената била еднаква – 50 лева. В мобилния телефон на Теодор са открити десетки снимки на личните карти на различни хора, които вероятно са имали намерение да продадат гласа си. Според защитата му копията на личните документи били в мобилния му апарат във връзка с работата му на осигурителен посредник.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.