Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Актуализираха бюджета на НЗОК
26 Ноември 2014
Това стана само за няколко минути и без никакви дебати

Народното събрание окончателно прие актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Само за няколко минути и без никакви дебатите народните представители приеха всички параграфи на законопроекта, с който се отпускат допълнителни 100 млн. лева на НЗОК.

Това е втора актуализация на бюджета на Здравната каса в рамките на 2014 година, след като в края на 42-рото Народното събрание бяха отпуснати 225 млн. лева.

25 млн. лв. от новите 100 млн. лева за НЗОК ще отидат за здравноосигурителни плащания, здравноосигурителни продукти за домашно лечение и диетични храни за специализирани медицински цели. За здравноосигурителни плащания за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ са предвидени 10 млн. лв., а 15 млн. лв. ще отидат за лекарствена терапия при злокачествени образувания. Най-много средства ще отидат здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ - 50 млн. лв. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.