Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бареков: Европа ще наложи директни санкции за България заради Патриотичния фронт
24 Ноември 2014
Правителството тръгна с плонж, ЕС даде жълт картон за еврофондовете

Европа ще спре еврофондовете заради Патриотичния фонд и безпринципната коалиция в българския парламент. Още от януари ще бъдат наложени директни санкции на България заради ПФ. За това предупреди лидерът на „България без цензура“ и член на Изпълнителното бюро на ЕКР в Европарламента Николай Бареков. Той визира доклад, изпратен до групите в ЕП, в който се посочва, че ксенофобска партия участва в българския парламент и дискриминира хора, само защото имат различни имена. Не бил замазан и скандала с ракетите, забъркан от ПФ. „Борисов е зависим от т. нар. патриоти, но ще спрат еврофондовете и ще трябва да извадят ПФ от управляващата коалиция. Тогава мнозинството ще се разпадне“, категоричен е Бареков. Той обяви, че в политическа формация, която уж е във властта, но не съвсем, са били наляти милиони от откраднатите пари в КТБ.

Патриотичният фронт да бъден изваден от коалицията, защото ще донесе големи проблеми за България и ГЕРБ да започнат преговори с групата на Български демократичен център, апелира Бареков. Ние не се молим, ако групата намери с ГЕРБ допирни точки, тогава ще вземем решение как можем да ги подкрепим, обясни той. Бареков посочи, че най-естествената коалиция в НС би била две десни партии и БДЦ, а не АБВ в нея.

Той каза, че ролята на ББЦ е да бъде диалогична и конструктивна опозиция и да бъде ключов фактор в парламента. „Без нас няма как да има стабилно управление. То започна с летящ плонж, това се видя от скандалите през последните дни. Проблемите на България в Европа са сложни, многопосочни са. Това се дължи на вече направени грешки от министри и на безпринципната коалиция, която бе създадена в НС. Няма как да бъде полезна за българия, защото се събраха по интереси. Това се вижда в Европа, там ме питат дали това правителство ще го има до февруари. Там искат да работят с определени хора, които да са ясни за няколко години напред. Борисов ще плати сметките на тази безпринципна коалиция и той вече получи жълт картон от Европа“, обясни евродепутатът.

Бареков призова ГЕРБ да обедини усилия с „България без цензура“ за спасяване на еврофондовете. Те вече не са детска игра, ако управляващите искат болници и магистрали, трябва да работим заедно за това, призова той. Членът на ИБ на ЕКР определи като безсмислени срещите на българските министерства в Брюксел тази седмица. „Те бяха като опълценците на Шипка и не разбраха, че в Европа не става с висене пред кабинетите както в България. Там срещи се уговарят само с писма, с медии и регистрация. Европа е разочарована, че 2/3 от министрите ни са с недостатъчна квалификация за своите постове, какъвто е и случаят с Божидар Лукарски. И Вежди Рашидов да ме бе потърсил да му уредя с еврокомисаря, който му е нужен за помощ, вместо да иска помощ от Кристалина Горгиева“, коментира Бареков.

Лидерът на ББЦ обяви, че още от следващата седмица партията започва в парламента интензивна работа по законопроекти за лобизма, за детските надбавки и за образователния ценз при гласуване. Той лично ще работи за подготвяне и внасяне на законопроект за държавната сигурност. Такъв е писан в Румъния и вече е пробван, след като Секуритате са загубили делото за обжалването му в Европейския съд. Той предвижда всеки, който е бил агент на ДС автоматически да не получава достъп до класифицирана информация и да не може да заема високи посткове в държавата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.