Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първо заседание по делото за фалита на КТБ
24 Ноември 2014
Съдебно заседание по същество обаче няма да има

Софийският градски съд ще заседава по делото за несъстоятелност на Корпоративна търговска банка. Съдебно заседание по същество обаче няма да има, съобщава БНР. Страните в процеса ще бъдат уведомени, че производството временно ще бъде спряно заради жалби във Върховния административен съд срещу отнетия лиценз на банката.

Още в четвъртък стана ясно, че делото за фалита на КТБ ще бъде замразено за неопределено време заради жалбите на фирма "Бромак" и на вложителя Орлин Кунев срещу решението на БНБ да отнеме лиценза.

Днес в съдебната зала съдия Иво Дачев ще уведоми участниците в производството по несъстоятелност за жалбите. Това са квесторите на КТБ, Фондът за гарантиране на влоговете и БНБ. По тяхно искане съдът конституира и двамата най-големи акционери в КТБ – фирма "Бромак" и компанията, свързвана с Оманския фонд.

Спирането на делото за фалита ще продължи до приключване на административния спор между Цветан Василев, Орлин Кунев и БНБ. По него трябва да се произнесат първо 3-членен, а след това и 5-членен състав. Продължителността на съдебните процедури и във Върховния касационен съд, и в Софийския градски съд няма да се отрази на изплащането на гарантираните от закона влогове на физически и юридически лица.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.