Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Еболата дойде и у нас?
20 Ноември 2014
Българският гражданин с грипоподобни симптоми пребивавал в последния месец в Сиера Леоне
От Министерството на здравеопазването съобщиха, че при тях е постъпила информация от болница „Токуда“ за български гражданин пристигнал от Сиера Леоне със симптоми подобни на грип. Пациентът е прегледан и преценен като случай подлежащ на клинично наблюдение и допълнителни лабораторни изследвания. Поставен е в режим на изолация във Военно-медицинска академия. Според приетите протоколи за действие препоръчани от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията нашите здравните власти са предприели необходимите действия по установяване и  изолиране на лицата били в контакт с пациента. Тези мерки ще бъдат в сила до получаване на резултат от вирусологичното изследване, което ще излезе в късните часове на тази нощ.

В Министерство на здравеопазването функционира щаб, който поддържа  постоянна връзка със Столичната районна здравна инспекция, Военно-медицинска академия, болница Токуда „Токуда“ и с Националния център по заразни и паразитни болести и вирусологичната лаборатория към него.

Пред БНР заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков посочи, че са изолирани около 20 души, които са били в контакт с пациента. 

Но това не означава, че тези хора са болни. Те са абсолютно здрави. Нямат симптомите на вируса, просто са под наблюдение и затова казвам, че сме предприели мерки, дори повече от предписанията, само и само да има спокойствие, добави Ваньо Шарков

Заместник-здравният министър беше категоричен, че още тази нощ ще стане ясно дали пациентът е заразен с вируса Ебола.

Абсолютно и категорично! Надявам се до сутринта да знаем, че нямаме първият българин страдащ от такова заболяване. Той няма другите симптоми на това заболяване, но въпреки всичко сме взели мерки, каза Ваньо Шарков. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.