Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кънев: Мимоходом бе сменен шефът на Фонда за гарантиране на влоговете
20 Ноември 2014
Някак си мимоходом стана смяната на шефа на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Това каза пред Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Вчера Радослав Миленков бе определен за председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, след като правителството освободи по негова молба досегашния председател фонда Росен Николов.

Аз разговарях веднага с г-н Борисов, когато разбрах за назначението, разговарях и с наши представители в Министерски съвет и поисках най-малкото да бъде съгласувано с Асоциацията на банките, защото се харчат парите на търговските банки, каза Кънев по повод назначението на Миленков. Според него проблемът е, че това е една от най-важните позиции в България и тази позиция трябва да бъде избрана след публичен дебат, категорично. "Нямам никаква представа дали това е най-подходящият човек, а искам да имам", посочи Радан Кънев. Според него в България да се доверяваш предварително е лоша стратегия.

Няма нищо учудващо, че човекът, който досега е бил начело на фонда е подал оставка. Сигурно мнозина биха избягали от тази отговорност. Важно е обаче, че човекът, който бъде сложен на негово място, да бъдем всички убедени, че е най-добрият, смята Радан Кънев. На въпрос дали има проблем, че Радослав Миленков идва от Общинска банка, Кънев каза, че всяка банка има добри финансисти.

Колкото до Станимир Флоров и твърдението, че ще оглави ДАИ, Кънев заяви: Това е трудоустрояване. Изглежда ми като да му се търси работа.

Кънев коментира и назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и поставения ултиматум от страна на Валери Симеонов. "Ултиматумът на Патриотичния фронт е много притеснителен за нас", каза Кънев. Той защити Орхан Исмаилов, като човек с изключителна визитка за тази позиция и като изключителен професионалист. "Искам да подчертая, че той е безпартиен. Не е вярно, че е бил човек на ДПС", заяви Кънев и продължи: "Не виждаме друг грях, освен че е с турско име". Той отказа да коментира варианта дали ще оттеглят Орхан Исмаилов, ако съдбата на правителството бъде заложена на карта. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.