Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
САС ще гледа делото срещу бившия председател на КПУКИ Филип Златанов
20 Ноември 2014
Съдът ще заседава на фона на все още неотзвучалия скандал, последвал кражбата на двата тефтера на Златанов от колата на вещото лице Стефан Бенчев
За днес в Софийския апелативен съд (САС) е насрочено поредното заседание по делото срещу бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов, съобщава БНР. Съдът ще заседава на фона на все още неотзвучалия скандал, последвал кражбата на двата тефтера на Златанов от колата на вещото лице Стефан Бенчев.

В продължение на няколко дни кражбата беше най-коментираното събитие. Разноцветни политици се усъмниха, че става дума за обикновена кражба. Усъмни се и президентът, чието име прокуратурата показа на първоначалната прожекция на бележниците "Златанов".

От прокуратурата и Висшия съдебен съвет държаха, че става дума за криминален случай, както и че конспирация няма. Сотир Цацаров призова да спрат упражненията по темата на гърба на държавното обвинение. По случая се разследва самата кражба, действията на вещото лице и действията на столичното следствие.

Днес ще стане ясно необратимо ли е загубил делото Златанов от липсата на двете ключови веществени доказателства, защото заради изчезването им експертът на съда така и не успя да направи графологична експертиза на записките на Златанов, където срещу указанията "да се удари", "да се оправи", "да се забави" или " забърза" стояха имена на политици и магистрати, както и много инициали, в които никой до този момент не се разпознава. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.