Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ПФ:Не искаме да сваляме кабинета в навечерието на зимата
19 Ноември 2014
Това каза лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов
За момента няма драма, има желание от двете страни за решаване на проблема, защото ние не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата.

Това каза лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов след като с Красимир Каракачанов се срещнаха с премиера Бойко Борисов в сградата на Министерски съвет.

Симеонов подчерта, че са "отговорни патриоти" и точно затова не могат да си позволят своеволно да разрушават "това крехко мнозинство в парламента". На конкретния въпрос дали ще оттеглят подкрепата, ако Орхан Исмаилов остане на пост зам.-министър на отбраната, Валери Симеонов каза: "Ще изчакаме решението на министър-председателя, ще свикаме нашия колективен орган, ще вземем решение и ще ви уведомим". Точната формулировка, която са поставили пред премиера за Орхан Исмаилов е била: "Това лице за това место за нас е неприемливо".

Ние бяхме длъжни да дойдем да си кажем мнението, изразихме своето становище. Премиерът пожела да получи време , за да се запознае със случая и да ни отговори, поясни Красимир Каракачанов.

Условия не сме поставяли, още по-малко ултиматуми, с които да бутаме правителството, подчерта Каракачанов.. Заявихме, че за нас е важно този проблем да бъде решен заради общественото спокойствие.

Той каза, че за този час и половина са разговаряли за много въпроси, които касаят управлението на България, а конкретно за зам.-министъра разговорът е бил не повече от 15 минути.

"След като премиерът каза, че ще провери въпроса, и ще даде отговор, ние преминахме на други теми", уточни Каракачанов.

БГНЕС припомня, че по-рано днес в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира, че е възможно да оттеглят подкрепата си за правителството, ако Орхан Исмаилов остане на поста на зам.-министър на отбраната.

"Да сте чули ние да сме против назначаването на хора с турско арабски имена? Да сме казали нещо против Вежди Рашидов, или против назначаването на зам.-областния на Кърджали? Не сме дали никакви сигнали в посока на това, че ние дискриминираме някой", отвърна в кулоарите Валери Симеонов. По думите му, НФСБ е за уважение между етносите, но Исмаилов не трябва да бъде на този пост, защото е представител на протурска партия. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.