Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бареков: Спазваме обещанието си ДПС да е в опозиция
31 Октомври 2014
По-страшното от правителство на ГЕРБ е да няма никакво правителство

 

Спазваме обещанието си ДПС да е в опозиция. Това обяви в сутрешния блок на бТВ лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков. ДПС няма място във властта. Не вярвам ГЕРБ да се заиграят с Движението, това ще е политическо самоубийство, коментира той варианта за съвместно правителство между тези две партии.

По-страшното от правителство на ГЕРБ е да няма никакво правителство, категоричен бе Бареков пред водещия Антон Хекимян. Той посочи, че всички политици трябва да се смирят и да се даде шанс за съставяне на работещ кабинет, защото това е, което иска народът. В същото време призна, че не е много обнадежден от хода на преговорите. “Нас в момента никой не и кани, не сме част от тези сделки, за радост, не сме искали министерски постове. Искаме да помогнем да има някакво правителство, което да е независимо от ДПС и ние да останем в опозиция“, коментира още Бареков. „Пожелах на всички да изкарат успешен мандат и да направят нещо добро за България, а на колегите ми от Български демократичен център – да бъдат диалогични. Ако някой има нужда от подкрепата на ББЦ и БДЦ обаче трябва да проведе открит публичен разговор с нас и то преди съставяне на правителство. Никой да не очаква подкрепа от Българския демократичен център ад хок в парламента след като се спусне правителство и коалиция, заяви Бареков.

Политиката в България стигна до точката на омраза, от която продължаване напред няма. Смятам, че от тук насетне всички трябва да се смирим, подчерта Бареков. Той съобщи, че е в България за няколко дни и утре отново заминава за Брюксел. „Дошъл съм да кажа две-три добри думи за всички - да се смирят, да направят правителство, в което си пожелавам да има нови лица. Има много качествени хора в парламента – в нашата група има 14 такива мъже и жени“, каза лидерът на ББЦ  и подчерта, че предпочита млади хора като депутата Борислав Иглев, отколкото скелети от гардероба, които се упражняват във властта вече 25 години.

Бареков заяви, че е разчел добре вота на избирателите и на парламентарните избори на практика няма победител. „Затова всички трябва да направят крачка назад, за да може да се реализира един мандат, да има правителство, защото това е най-важното нещо, което иска народът“, подчерта евродепутатът. По думите му в политиката е нужно именно такова европейско мислене и поведение.

Бареков посочи, че е представител на България в Европарламента по волята на народа и ще продължава да помага на страната. Той подчерта, че иска да има малко по-различна роля в българската политика - да обединява и да търси общи виждания по различни въпроси, важни за нацията. „Направих своя рационален избор. На този етап мога да бъда по-полезен в Брюксел и Страсбург, като началник при Консерваторите, което ми дава доста сериозни права в ЕП, имам възможност да работя по важни проекти, които ще помогнат на България, като енергийната независимост“, посочи зам.-председателят на ЕКР и припомни, че е член на Комисията по енергетика.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Елф
02 Nov, 2014 | 14:27

И как го спазваш? ГЕРБ не ги иска , а ти спазваш някакво обещание.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.