Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отмениха бедственото положение в Габрово
30 Октомври 2014

Обстановката в Габровската община постепенно се нормализира след обилния снеговалеж в края на миналата седмица. Бедственото положение вече е отменено.

Без ток все още е село Тодоровци в Габровската община, както и отделни абонати в града. Днес от енергодружеството продължават да отстраняват повредите по ниското напрежение. 11 екипа са мобилизирани да отстраняват падналите клони и дървета. Преустановено е топлоподаването поради проблем с качеството на горивото, но от ръководството  на топлофикация уверяват, че днес ще бъде възстановено.

Времето в общината е облачно и вали слаб дъжд. Височината на снежната покривка е от 12 до 15 сантиметра. Проходими и мокри са пътните настилки в общината и към съседните градове. Все още по препоръка на ВиК водата не се използва за пиене и готвене заради нейната мътност.

Бедственото положение в община Севлиево също беше отменено.  Днес ще продължи работата по възстановяването на електричеството в три села от общината. Още три селища са без вода. Общинска комисия започва оглед на причинените от бедствието щети.
 
Обстановката в засегнатите от обилния сняг и проливни дъждове населени места в останалите райони от страната постепенно се нормализира.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.