Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Валери Симеонов: БНБ трябва да направи всичко възможно, за да спаси КТБ
30 Октомври 2014

Патриотичният фронт смята, че Българската народна банка е абдикирала от задълженията си и се е превърнала в регистратор. Това заяви председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод вчерашното заседание на бюджетната комисия за доклада на БНБ по казуса с Корпоративна търговска банка. Въпреки това Симеонов смята, че БНБ трябва да спаси или оздрави КТБ:

БНБ трябва да направи всичко, което е възможно, за да спаси или оздрави банката, защото фалитът на банката може да се окаже фатален за цялата банкова система, но това не трябва да става с наши пари. Това трябва да стане, като се даде възможност, за момента има три други банки и финансови сдружения, които имат желание да участват в оздравяването. Това е доста по-приемливо, няма законодателство за КТБ. Очевидно става въпрос за една малка промяна, която да даде възможност – и това вероятно ще гласуваме утре – още един месец банката да не бъде фалирана.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.