Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Протест срещу коалицията "ГЕРБ и ДПС за КТБ" ще има в петък
30 Октомври 2014

Национален протест срещу постигнатото единодушие между "ГЕРБ и ДПС за КТБ" ще се проведе в петък от 18.30 часа пред Народното събрание. Призивът за провеждането на гражданския протест се разпространява в социалната мрежа Фейсбук. За по-малко от десет часа близо 500 души са потвърдили, че ще присъстват.

Организаторите призовават към протест заради решението на временната парламентарна Комисия по бюджет и финанси, която в сряда реши, че до 6 ноември Народното събрание трябва да приеме законодателни промени, които да накарат БНБ да оздравява банки с отрицателен капитал, каквато се явява и Корпоративна търговска банка. Срещу това решение гласуваха депутатите от БСП лява България, както и от Реформаторския блок. Реформаторите обаче подкрепиха други решения на Комисията по бюджет и финанси, които бяха подкрепени и с гласовете на представители на ГЕРБ и на ДПС.

"Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола. НИЕ можем да разградим модела КОЙ. Гражданите срещу Мафията", посочват в анонса за протеста неговите организатори, повечето от които са участвали и миналогодишните протести срещу кабинета на Пламен Орешарски. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Kiro
30 Oct, 2014 | 14:52

А дали, съдейки по поведението на Протестна мрежа, зад нея стои и онзи, който стои зад Радан Кънев, зад Реформаторския блок, и зад много други загадки в България - човекът с теменужките? Това в голяма степен обяснява отношението на Протестна мрежа към случващото се в България, към ГЕРБ и симпатизантите на ГЕРБ?

Гери
30 Oct, 2014 | 14:24

Протестна мрежа действа като авант-гард на реформаторите.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.