Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ден на отворените врати в МВЕЦ "Церово"
26 Октомври 2014
Ден на отворените врати ще се проведе днес на територията на МВЕЦ "Церово" в Своге.Негови организатори са община Своге и ПВБ Пауър България АД. Празникът ще започне в 12.00 часа и ще включва обиколка на микровеца, като гостите ще могат да се запознаят с технологията и предимствата на съоръжението.

МВЕЦ "Церово" е част от проекта "Среден Искър", който се осъществява съвместно от ПВБ Пауър България АД и Община Своге на базата на публично-частното партньорство. Проектът предвижда изграждането на общо девет малки ВЕЦ от руслов тип по поречието на река Искър. В експлоатация са пуснати вече 5 от тях.

"Със завършването на нашия проект, който ще включва общо девет централи, ще гарантираме сигурността и ще гарантираме нужната енергия локално, която се консумира в Искърското дефиле", заяви за БГНЕС инженер Пламен Дилков, директор на ПВБ Пауър България АД.

МВЕЦ "Церово" е с инсталирана мощност 3, 250 мегавата. Тя генерира годишно производство от 17 милиона киловатчаса. В МВЕЦ "Церово нагледно са показани принципите на устойчивото развитие, които можем да пипнем и да почувстваме директно. Публично-частното партньорство с община Своге позволява на Искърското дефиле да се докосне до богатствата, с които природата ни е дарила. Превръщайки водата в енергия, община Своге повишава жизнения стандарт на населението и става все по-малко зависимо от държавния бюджет. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.