Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Задържани са кметът и зам.-кметът на Брезово
23 Октомври 2014

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми зам.-кмета на община Брезово – Димитър Томов като извършител, Стойна Малешкова - секретар на Община Брезово също като извършител и Стоянка Стоянова, банков служител като подбудител и помагач.

Тримата са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа. За срок от 24 часа по ЗДАНС е задържан и кметът на Община Брезово Радньо Манолев, съобщиха от прокуратурата.

Обвиненията са за това, че от м. август 2013 г. до края на м. май 2014 г. обвиняемите са склонили други лица и са подпомогнали прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг. Това е станало чрез фалшифициране на нотариално заверени декларации, които са удостоверили невярното обстоятелство, че подписите на заявителите са положени в присъствието на обвиняемите лица.

До момента са разпитани над 130 свидетели. Процесуално-следствените действия продължават. Всички действия по разследването са предварително одобрени от ОС – Пловдив. Прокуратурата ще поиска отстраняване от длъжност на обвиняемите лица. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.