Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ивайло Калфин: АБВ няма да подкрепи дясноцентристка коалиция
20 Октомври 2014
АБВ няма да подкрепи дясноцентристка коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, тъй като това не би довело до необходимата стабилност. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Ивайло Калфин, избран за депутат от АБВ. Според него, политическите реалности не вещаят следващото правителство да издържи дълго.

„С 84 гласа много трудно се съставя работещо мнозинство. За това ние казахме, че единствената политически възможна формула е съставянето на голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, която ние бихме подкрепили. Всичко друго е събиране на депутати, за да се стигне до заветното число 120. Не знам дали ГЕРБ има намерение да подходи по този въпрос, както трябва и дали има ситуация, при която БСП би се съгласила да постави националния интерес над партийния. Други коалиции биха били нестабилни и ще изкарат малко. Ако ГЕРБ участва с по-малки партии ние няма да участваме в коалиция, единствено бихме подкрепили някои решения, ако те се подложат на обсъждане“, коментира Ивайло Калфин.

Той допълни, че АБВ е добре настроена за диалог с БСП. Според него, Сергей Станишев е довел до разделение в левицата и трябва да мине време, за да се усети промяната в партията.

„БСП няма да успее да се съвземе следи изборите само защото ГЕРБ или друг управлява зле. Още дълго време няма да може да се измие политическия срам от това, което беше направено по време на управлението на кабинета „Орешарски“ с мандата на БСП“, каза още Калфин.

Той прогнозира, че без голяма коалиция няма да има стабилен кабинет и правителството, което ще се сформира едва ли ще изкара пълен мандат. Ивайло Калфин беше категоричен, че механичното събиране на депутатско мнозинство не води до стабилност и поставя под въпрос вземането на важни за страната решения.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.