Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полицаи и надзиратели скочиха на протест
18 Октомври 2014
Причината за недоволството им е задкулисното поведение на социалното министерство и изцяло на правителството на служебния кабинет
Стотици служители на МВР и надзиратели в затворите се събраха в градинката пред джамията в София, откъдето започва днешният им протест.

Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите на МВР обясни, че причината за недоволството им е задкулисното поведение на социалното министерство и изцяло на правителството на служебния кабинет по отношение на това дали в крайна сметка ще бъде променена възрастта за пенсиониране на служителите в сектор "Сигурност". В коментар така на думите на социалния министър от последните дни, че ще бъде даден гратисен период от две-три години на служителите, Валентин Попов допълни, че всъщност протестът не е точно срещу това дали ще бъде променена възрастта за пенсиониране, а срещу начина, по който се взимат тези решения, без яснота и без преговори с полицейските синдикати.

Полицаите и надзирателите ще поемат към социалното министерство, а от там протестът ще продължи пред президенството, тъй като от полицейските синдикати смятат, че след като президентът е назначил служебното правителство, той носи отговорност за неговите действия. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.