Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес ЦИК демонстрира машинното гласуване
2 Октомври 2014
Ще бъдат разположени 300 машини в 5 изборни района

Днес Централната избирателна комисия ще направи демонстрация на машинното гласуване. Говорителят на Комисията Александър Андреев уточни пред "Хоризонт", че на предстоящите избори ще бъдат разположени 300 машини в 5 изборни района. По думите му, с машинно гласуване не може да се пусне недействителна бюлетина. И при това гласуване има възможност за преференция. Андреев обясни как се гарантира тайната на вота при машинното гласуване:

Разписката се сгъва и се слага на предназначеното място. Тя съдържа само един код. На този етап машинното гласуване е само експериментално. Вотът, даден по този начин, няма да се зачита. Хората, които желаят да дадат своя глас, задължително преди експеримента трябва да пуснат хартиена бюлетина.

По отношение на предварителното разгласяване на междинни резултати и възможностите от страна на ЦИК да санкционира тези разпространители Андреев каза: От доставчиците на медийните услуги, които са определени в Изборния кодекс и подлежат на санкции, са изключени социалните мрежи, ние не можем да упражняваме контрол върху тях. Другите подлежат на санкции, както досега.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.