Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари
30 Септември 2014
Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него

Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари, съобщава БНР. Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него.

Според информация на БНР запитване е изпратено и до българската прокуратурата, в което се искат подробности за разследването срещу Василев за източването на КТБ.  От нашата прокуратура е поискана информация за разследването на присвоявания за близо 206 милиона лева от затворената КТБ, по което Василев е основен, макар и задочен обвиняем. От държавното обвинение потвърдиха, че има такова запитване.

Запитване на прокуратурата е изпратено и до Сърбия, където с мярка за неотклонение "подписка" Василев чака решението на местния съд за екстрадицията му в България.

Българският адвокат на Василев Константин Симеонов не отговаря на телефона си, но пред информационни агенции е заявил, че нито е чувал за такова дело, нито е виждал документи за него.

През годините медии правеха връзки между сделки за милиони у нас с мажоритарния собственик на КТБ през офшорни дружества, регистрирани именно в Лихтенщайн.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.