Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Шефката на ДКЕВР: Поскъпването на тока може да достигне до 50%
29 Септември 2014
По думите й 10-те процента са лимитът, с който обществото може да се съгласи

Има предпоставки за по-голямо увеличение на цената на тока, но обществото няма да приеме по-висока цена и едва ли някой ще предложи нещо друго.

Това заяви новият председател на ДКЕВР Светла Тодорова, бТВ. По думите й 10-те процента са лимитът, с който обществото може да се съгласи.

Увеличението на цената на тока може да достигне и до 50%, ако се приеме, че само с по-скъп ток могат да бъдат запълнени дефицитите в системата, заяви Тодорова. Ако това увеличение се случи означава, че държавата е абдикирала, коментира тя, като подчерта отново, че това може да се случи, само ако всички дефицити, които ще бъдат натрупвани, се покриват само с цената на тока.

Тодорова смята, че цената на тока ще се увеличи само с 10%, както е решила ДКЕВР. Увеличението е заложено от 1 октомври.

Коментарът й за яйцата, с които беше земеряна беше, че "не е приятно, но който и да беше на мое място, щеше да е същото. Темата е чувствителна, но начинът на разговор трябва да е различен", заяви Тодорова. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.