Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уволниха директора на АЕЦ "Козлодуй"
19 Септември 2014
Формалната причина e намаляване състава на борда на директорите на ядрената централа от петима на трима членове

Късно снощи стана ясно, че изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ инж. Иван Генов е бил освободен от поста си с решение на Българския енергиен холдинг. Формалната причина e намаляване състава на борда на директорите на ядрената централа от петима на трима членове, съобщава БНР.

Доста дни са правени опити да бъде взето това решение. Накрая, тези, които са искали да бъде взето това решение, са успели. Вчера уточнихме с изпълнителния директор на БЕХ, че няма как да продължим да работим заедно. Предлагаха ми да бъда член на борд, а изпълнителен директор да бъде друг, обясни причината за уволнението си Иван Генов. Той предположи, че вероятно оценката за работата му е лоша, за да му предлагат да напусне поста на изпълнителен директор. Никой, обаче не му е казвал това директно. По думите му няма откъде да излезе тази причина.

Явно тези, които натискат БЕХ да бъда сменен, не се интересуват от аргументи, коментира Иван Генов.

Според него работата му по проекта с „Уестингхаус“ не е причина за освобождаването му:

Причината за махането ми е, че съм Иван Генов. Не съм политическо лице, не членувам в политическа партия. Аз съм експерт, каза досегашният изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“.

На неговото място е назначен Димитър Ангелов. Тази рокада повтаря ситуацията от 2009 година, когато след управлението на тройната коалиция, ГЕРБ смени Иван Генов с Димитър Ангелов.

Не е добре за централата, че за последните 10 години са сменени 8 пъти директорите. Това е атомна централа. За съжаление това не могат да го разберат хората, които взимат политически решения на високо ниво. За тях АЕЦ „Козлодуй“ е три главни букви и нищо друго. Това е опасно за централата. За мен няма значение. Аз бях сигурен, че това ще стане. Крайно време е да помисля за себе си, за здравето си. Този път си тръгвам за последно, категоричен е Иван Генов.

Той обясни, че е доволен от свършената от него работа в централата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.