Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Минчо Спасов: Василев има предвид Пеевски
18 Септември 2014
Очаквам до седмица г-н Цветан Василев да разкрие какво е имал предвид с изказването си

Очаквам до седмица г-н Цветан Василев да разкрие какво е имал предвид с изказването си, че Иван Искров и Пламен Орешарски са марионетките. Според мен той е имал предвид г-н Делян Пеевски.

Това заяви юристът Минчо Спасов, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на партията, с чиито гласове беше преизбран през 2009 г. Иван Искров за управител на Българската народна банка, също по-скоро е марионетка на г-н Пеевски.

По-рано днес мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев заяви в Белград, където се яви в местно полицейско управление, че бившият премиер и настоящият управител на ЦБ са марионетките.

"Върху мен се оказва неуправляем по своята сила политически натиск. Нямам сигурност за нищо", заяви още Василев. На въпрос от къде идва натискът, банкерът отвърна: "Попитайте Искров, попитайте Орешарски – те ще ви кажат". Дали те са основните – Василев заяви: "Не, Орешарски и Искров са марионетките". Цветан Василев не коментира и каква е ролята на главния прокурор Сотир Цацаров, който излезе с инициатива по КТБ и предизвика недоумение сред мнозинството икономисти и финансисти.

"Аз съм в официална процедура по екстрадиция. Искам да мине цялата процедура по целия път по отношение на моето екстрадиране", коментира още банкерът пред българските медии, чакащи го пред полицейското управление в сръбската столица. На въпрос дали ще търси политическо убежище в Сърбия, банкерът заяви, че мисли по въпроса, но все още не е решил какво да прави.

"Предполагам моите адвокати ще кажат каква е следващата стъпка", заяви още Василев и допълни, че се чувства предаден от всички. "Когато имам сигурност ще се върна в България. Аз съм благодарен на всички, които се упражняваха върху мен", заключи Цветан Василев.

Цветан Василев е с наложена от съда в Белград мярка за неотклонение "подписка", която го задължи да се явява всеки ден в полицията за подпис. Международният му паспорт бе иззет. Явяването на банкера пред властите слага край на спекулациите за местонахождението му.

Преди два дни Василев доброволно се яви в едно от белградските полицейски управление. Властите в Белград му наложиха мярка за неотклонение "подписка", докато се разреши въпросът около евентуалното му екстрадиране. Вчера от министерството на правосъдието в Сърбия поискаха официално да получат документи от техните колеги в София. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.