Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Миков иска достъп до стенограмите от консултациите за КТБ
16 Септември 2014

Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков поиска от президента Росен Плевнелиев достъп до стенограмите от консултациите за Корпоративна търговска банка (КТБ) и финансовото състояние на държавата.

В заявление за достъп до информация, адресирано до Росен Плевнелиев, лидерът на "БСП лява България" иска да му бъдат предоставени официални извлечения от стенограмите, съобщиха от "Позитано" 20.

Става въпрос за консултациите при държавния глава за КТБ, проведени с парламентарните партии на 29 юни, както и консултациите с парламентарните сили и изпълнителната власт за финансовото състояние на страната на 14 юли 2014 г.

"Консултациите бяха свикани спешно след кризата с КТБ и опитите за дестабилизиране на банковия сектор. На тях присъстваха: премиерът, представители на парламентарните партии, управителят и подуправителят на БНБ. Разговорите завършиха с общо становище, че банковата система е стабилна, а влоговете на гражданите и фирмите са гарантирани", отбелязва Миков в заявлението. Лидерът на левицата припомня, че за разсекретяване на стенограмата от това заседание от БСП многократно са настоявали, тъй като е имало разнопосочни информации за позициите, застъпени от присъстващите представители на партии. Това обуславя и обществения интерес от внасяне на яснота по въпроса за тези важни обществени теми.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.