Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бедствено положение е обявено в две хисарски села
16 Септември 2014
Сериозни щети от наводненията има в Пазарджишко и Пловдивско

Интензивните валежи от последното денонощие усложниха оперативната обстановка в някои области на страната. Най-сериозно е положението в хисарските села Кръстевич и Красново. Местният язовир „Гереджика”, прелива през преливника и нивото му се следи постоянно. В с. Красново се отводняват подземните етажи на три жилищни сгради. В двете населени места е обявено бедствено положение. Затворен е за движение пътят Цалапица – Съединение. В град Съединение са наводнени около 15 основни улици и се работи по отводняването на 70 жилищни сгради.

За последното денонощие пазарджишките пожарникари и спасители са извършили 43 отводнявания на територията на село Добровница. В момента екипите работят на още 10 адреса.

На територията на област Монтана оперативната обстановка е нормална. Извършва се 24-часово наблюдение на нивото на река Малокутловска и мостовите съоръжения над нея, както и на яз. Огоста, който се изпуска контролирано. Нивото на р. Дунав при гр. Лом е 624 см., при критични 900 см.

На територията на област Враца се отводнява котелното помещение на гимназия „Алеко Константинов”. На критичните участъци на река Огоста се извършва наблюдение от екипи на пожарната и местната власт.

Интензивните валежи са причината за срутването на  три подпорни стени на жилищни сгради в стария център на Смолян. Уведомена е местната власт и са предприети необходимите мерки.

Към момента няма данни за застрашени и бедстващи хора. В оперативните центрове на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ не е постъпвала информация за критични нива на язовири и прелели реки.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.