Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Оранжев код за обилни валежи е обявен в Северозападна България
15 Септември 2014

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за днес оранжев код за обилни валежи в Северозападна България.  Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца и Монтана, както и за София-област. В тези райони се очакват до 50 литра на квадратен метър дъжд. В други шест области - Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Перник и Кюстендил, е обявен жълт код заради очаквани количества до 35 летра на квадратен метър. Същият код е обявен и за София. В останалата част от страната не се очаква опасно време.

От Министерството на околната среда и водите предупреждават, че се очаква повишение на речните нива в цялата северозападна и в централната част на страната. Визират се реките в западната част на Дунавския водосбор (между реките Тимок и Осъм), горното течение на река Марица и съответните притоци, басейните на реките Места и Струма. Също река Искър и водосборите й над язовир Панчарево, река Владайска, река Тополница.

В периода 16 - 17 септември се очаква значително да се повишават водните нива в басейните на реките Лом - в горното и средното й течение, Огоста в горното течение и притоците ѝ, река Вит и притоците ѝ, както и нивата на Осъм, Янтра,  Ропотамо, Велека, Резовска, Тополница, Въча, Места и Струма.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.