Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България е на 54-то място по конкурентоспособност в света
3 Септември 2014
За трета поредна година страната ни подобрява показателите си и вече изпреварва по конкурентоспособност няколко страни от ЕС – Румъния, Унгария, Словения, Словакия, Хърватия и Гърция

България е на 54-то място по конкурентоспособност, сочи доклад на Световния икономически форум, който разглежда 144 държави. За трета поредна година страната ни подобрява показателите си и вече изпреварва по конкурентоспособност няколко страни от ЕС – Румъния, Унгария, Словения, Словакия, Хърватия и Гърция. Класацията е изключително подробна и в нея са взети предвид много показатели. За България най-слабо са оценени възможностите на страната да привлича и задържа талантливи млади хора. Много слаби са резултатите и по отношение на институциите у нас. Докладът препоръчва бързото въвеждане на електронното правителство и много по-голяма прозрачност, реален диалог с гражданското общество и бизнеса.

Най-конкурентоспособна в световен мащаб е икономиката на Швейцария, следвана от Сингапур, САЩ, Финландия и Германия. В първата десетка са още Япония, Хонконг, Холандия, Великобритания и Швеция.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.