Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Работниците от "Напоителни системи" започват предупредителни протести
3 Септември 2014

Работниците от държавното дружество "Напоителни системи" започват предупредителни протести заради неизплатени заплати. На едночасов протест днес излизат в клоновете "Мизия", обслужващ района на Враца и Монтана, и "Долен Дунав" в Търговище. Ако държавата не реагира адекватно, недоволството ще се пренесе в София – предупреждават синдикалните организации в дружеството.

Общата сума, която "Напоителни системи" дължи на работниците за възнаграждения и осигуровки, е в размер на 3,518 млн. лв. В четири от клоновете хората са получили едва 60% от заплатите си за месец май. В други 5 клона са изплатени заплати за месец юни. За юли и август възнаграждения за труда си не е взел никой от 1900-те служители на държавното дружество.

Днешният протест се организира от синдикалните организации на КНСБ и "Подкрепа", които заявяват готовност за ефективна стачка и протестна акция в София, съобщава БНР.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.