Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първи випуск студенти в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив
29 Август 2014
Учебната година ще започнат общо 73 студенти, от които 15 са жени
На 1 септември 2014 г. Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив ще отвори официално врати за първия си випуск студенти.

Учебната година ще започнат общо 73 студенти, от които 15 са жени. За задочна форма на обучение са се записали 55 човека, 18 за редовна. Курсът на обучение в Духовната академия е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование. 
 
В учебния план основният акцент се поставя върху богослужебната подготовка на студентите (участие в богослужението с четене, пеене и проповед), върху библейската и патристична култура, върху изучаването на класическите езици  с оглед свободното ползване на първоизворите и върху догматическото и нравственото богословие.
 
Учебните занятия ще бъдат водени в специално пригодена аула в сградата на Академията. Студентите могат да се възползват от възможността да живеят в пансиона, с който разполага висшето учебно заведение.
 
По повод откриването ще бъде отслужен празничен молебен и водосвет в храма на Академията. Първият урок „Въведение в богословието”, ще бъде изнесен от  духовния наставник на висшето училище Негово Високо Преосвещенство Пловдивски Митрополит Николай.
 
Православната духовна академия „Св. Св. Кирил и Методий” е висше богословско училище под ръководството на Св. Синод на Българската православна църква. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г. 

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите академията могат да се реализират в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.