Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ: Служебното правителство не е на ГЕРБ, това е поредната опорна точка на другарите социалисти и комунисти
22 Август 2014

Непонятно е хора, които не могат да управляват, да побеждават, и това се доказва многократно, да правят оценки на настоящото правителство. Несериозно е и изглежда като зле подготвена сценка. Служебното правителство не е на ГЕРБ, това е поредната опорна точка на другарите социалисти и комунисти. Това заяви бившият министър на здравеопазването и народен представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обясни, че това са хора, които до вчера са подкрепяли безумните назначения в правителството на Пламен Орешарски.

Атанасова посъветва БСП да обърнат внимание на вътрешно политическите си борби, на слуховете, че има лобистки интереси, брокери в партията, които осигуряват водещи места в листите им за стотици хиляди лева. За пореден път виждаме ситуация, която сме виждали многократно: „Крадецът вика, дръжте крадеца", допълни тя.

„За никой не е тайна, че при това управлението на БСП, ДПС и Атака България загуби много инвестиции, позиции, за това да се чува гласа й в Европа”, каза още Атанасова. По думите й, сега служебното правителство трябва да използва целия си ресурс, за да овладее положението.

"В сектор "Здравеопазване" нещата не са тайна и изглеждат драматично, последните дни на министър Таня Андреева показа неспособността си да взима решения, добре, че този мандат приключи, защото експеримента Андреева щеше да причини много щети на България”, заяви още бившият здравен министър.

„Звучи като нелепа шега упрекът, че ГЕРБ в момента кадрува в служебното правителство. Съветвам опонентите ни да се фокусират върху собствените си проблеми. Високо лицемерие е да говорят по тази тема – те най-малко имат право да го правят”, допълни бившият министър на транспорта и народен представител в 42-то НС Ивайло Московски. „В изминалата една година бяхме свидетели на върха на цинизма, чрез който специално за няколко кадрови назначения се наложи дори да се коригират и да се променят, да се пишат нови закони. В една нормална демократична страна това е недопустимо”, допълни той. Московски посочи, че в основата на кабинета, който БСП, ДПС и Атака са подкрепяли е била заложена основно експертизата, а такава в нито една секторна политика не можахме да видим. Той даде пример за назначенията в сектор „Транспорт“, които бяха изцяло и само на партиен принцип, никаква експертност.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.