Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Антоний Гълъбов: Единствената възможна коалиция в следващия парламент е между ГЕРБ и Реформаторския блок
22 Август 2014
Единствената възможна коалиция в следващия парламент е между ГЕРБ и Реформаторския блок. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Антоний Гълъбов. Според него едно противопоставяне на Реформаторския блок, каквото беше заявено в декларацията на партия от вчера, не би било ефективно. Гълъбов коментира още, че в регистрираните партии за изборите през октомври няма съществена промяна. С посланията си политическите сили показват, че нямат отношение към гражданското недоволство и нарасналото общественото недоверие и по никакъв начин не са се променили. Политическите формации като профил са сходни с тези, които бяха регистрирани за европейските избори и за изборите за национален парламент миналата година, отчете Гълъбов. Няма съществено разместване в партийната политическа система и в известен смисъл това е проблем, каза политологът. „Отмина дълъг период на граждански протести и сериозна политическа нестабилност, а самите партии показват, че по никакъв начин на са променили представата си за собственото си значение в политическия живот“, отбеляза Гълъбов. Той бе категоричен, че не вижда политически отговор на гражданския протест. Според него това ще направи кампанията много по-популистка и агресивна, но изпразнена от политическо съдържание.

Антоний Гълъбов каза още, че следващия парламент ще бъде по фрагментиран от 42-то народно събрание и ще има поне 5 партии, 2 или 3, от които най-вероятно ще са леви.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.